Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 21. lokakuuta 2011

Chorizo-papupata

Kodin Kuvalehden innoittamana kokeilin chorizo-makkaroita pataruokaan. Mies sanoi, että hyvää oli ja saa tehdä toistekin. Tulisuudesta ei kuitenkaan ollut tietoakaan, vaikka alkuperäisen ohjeen nimi oli tulinen makkarapata. Ehkä olisi pitänyt laittaa enemmän chiliä? Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty chili-tomaattimurskaa. Minä laitoin tomaatteja ja chilijauhetta. Mies kyllä totesi, ettei aina tarvitse kovin tulista ollakaan. Ja ehkä eri chorizo-makkaroissakin on makueroja.



Chorizo-papupata

1 sipuli
1 paprika
1 pkt chorizo-(raaka)makkaroita
1 prk (400 g) kidneypapuja
3 tomaattia
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl timjamia
1 tl suolaa
0,5 dl vettä

Kalttaa tomaatit ja pilko ne. Kuori ja lohko sipulit. Pese paprika ja kuutioi reiluiksi paloiksi. Viipaloi chorizot parin sentin kokoisiksi paloiksi. Huuhtele ja valuta pavut.

Kuullota sipuli, paprika ja makkaraviipaleet uunipadassa. Lisää muut aineet joukkoon, laita kansi kiinni ja nosta pata kylmään uuniin.

200°C n. 1 h

Lisää tarvittaessa vettä paiston aikana. Tarjoa riisin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...