Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Raparperirahka

Ihanan kirpeä ja kesäinen jälkiruoka, johon raparperisiirappi antaa kivasti makeutta. Mitähän kivaa seuraavaksi keksisi raparpereista? Ehkä jotain suolaista välillä?



Raparperirahka

raparperihilloke:
400 g raparperipaloja
0,75 dl sokeria
1 kanelitanko

2 dl kermaa
1 prk (200 g) rahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

raparperisiirappi:
raparperihillokkeen liemi
0,5 dl sokeria

Laita (kuoritut ja) pilkotut raparperit, sokeri sekä kanelitanko kattilaan. Kiehauta ja keitä noin viisi minuuttia. Siirrä liedeltä ja jätä hautumaan kannen alle niin että raparperipalat pehmenevät.

Vaahdota kerma. Lisää rahka sekä sokerit ja sekoita. Nostele pehmenneet, jäähtyneet raparperipalat liemestä kerma-rahkavaahtoon (säästä liemi raparperisiirappiin) ja sekoita hieman.

Lisää raparperien liemeen sokeri ja keitä, kunnes seos alkaa saeta (sakenee lisää jäähtyessään). Anna jäähtyä. Jos siirapista tulee liian paksua, lisää hieman vettä ja kiehauta uudestaan.

Tarjoa raparperirahka raparperisiirapin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...