Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

maanantai 5. marraskuuta 2012

Beluga-linssivuoka



Keitin joskus keväällä ison annoksen mustia beluga-linssejä ja paistoin paketillisen tofua. Seuraavana päivänä heitin tähteet vuokaan, viipaloin päälle tomaattia sekä vuohenjuustoa ja heitin uuniin. Olin todella iloisesti yllättynyt lopputuloksesta. Harmittaa, etten kirjannut ohjetta silloin ylös, vaikka kuvankin otin.

Olen nyt useampaan otteeseen yrittänyt eri konstein päästä samaan lopputulokseen, mutta ihan yhtä loistavaan makuelämykseen en ole yltänyt. Viimeksi olin jo melko lähellä, joskin vuoka jäi hivenen kuivaksi. Järkeilin, että syy on tomaateissa. Käytin todennäköisesti ensimmäisellä kerralla kypsempiä ja mehukkaampia tomaatteja ja näin loppusyksystä niistä ei irtoa tarpeeksi nestettä kostuttamaan vuokaa. Pieni loraus kasvislientä voi siis olla joskus tarpeen - tomaattien mehukkuudesta riippuen.

Beluga-linssivuoka

2 dl mustia beluga-linssejä
135 g (0,5 pkt)  maustamatonta tofua
chilijauhetta
3 kevätsipulia tai 1 keltasipuli
basilikaa
mustapippuria
3-4 tomaattia
200 g vuohenjuustoa
(hieman kasvislientä)

Huuhtele linssit. Kuumenna 6 dl vettä, lisää hieman merisuolaa ja linssit. Anna kiehua noin 20 min.

Kuori ja pilko sipulit. Kuutioi tofu. Kuumenna loraus öljyä pannulla, lisää chilijauhe ja kuullota hetken aikaa. Varo polttamasta. Lisää tofukuutiot sekä sipulisilppu ja paista niitä muutama minuutti. Lisää mausteet sekä linssit ja kaada vuokaan. (Lisää hieman kasvislientä, mikäli tomaatit eivät ole aivan kypsiä ja mehukkaita.)

Viipaloi tomaatit ja vuohenjuusto. Levitä vuokaan ensin tomaattiviipaleet ja päälimmäiseksi vuohenjuustosiivut.

200°C  n. 25 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...