Ensimmäistä kertaa kokeilin "liha"pullia soijarouheesta. Turhaan olen empinyt. Näistä tuli tosi hyviä ja erilaisia variaatioita tulee taatusti kokeiltua tästä lähin usein.
Feta-tomaatti-soijapyörykät
0,5 dl korppujauhoja
2 dl ruokakermaa
1,5 dl vettä
3 dl soijarouhetta
1 muna
1 sipuli
50 g fetaa
3-4 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 rkl soijakastiketta
mustapippuria
Turvota korppujauhot kermassa ja soijarouhe vedessä. Sekoita turvotetut massat keskenään. Lisää muna, silputtu sipuli, murustettu feta sekä pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Mausta soijalla ja mustapippurilla.
Muotoile pyöryköiksi.
225°C n. 10 min.
... ja viimeistele ripauksella koirankarvoja.
Lakto-ovo-(pesco)-vegen ruoka- ja leivontaohjearkisto.
Lisukkeena sekasyöjämiehen liharuokia ja runsaasti koirankarvoja.
Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →
maanantai 30. tammikuuta 2012
maanantai 23. tammikuuta 2012
Punasipulisilli
Vanhasta Pirkka-lehdestä löytyi punaisen joulusillin -ohje, mitä isäntä sai joulupöytään maisteltavaksi. Saa kuulemma tehdä toistekin.
Punasipulisilli
300 g kevytsuolattua islanninsillifileetä
1-2 punasipulia
0,5 dl hienonnettua tilliä
liemi:
1,5 dl vettä
1,5 dl punaviinietikkaa
1 dl sokeria
10 valkopippuria murskattuna
10 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti
Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä.
Leikkaa sillifileet sentin viipaleiksi. Hienonna sipuli ja tilli. Lado silli, sipulisilppu ja tillisilppu kerroksittain tölkkiin. Kaada jäähtynyt liemi päälle ja anna maustua kylmässä 2-3 vuorokautta.
Punasipulisilli
300 g kevytsuolattua islanninsillifileetä
1-2 punasipulia
0,5 dl hienonnettua tilliä
liemi:
1,5 dl vettä
1,5 dl punaviinietikkaa
1 dl sokeria
10 valkopippuria murskattuna
10 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti
Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä.
Leikkaa sillifileet sentin viipaleiksi. Hienonna sipuli ja tilli. Lado silli, sipulisilppu ja tillisilppu kerroksittain tölkkiin. Kaada jäähtynyt liemi päälle ja anna maustua kylmässä 2-3 vuorokautta.
Tunnisteet:
punasipuli,
punaviinietikka,
silli,
sokeri,
tilli
keskiviikko 11. tammikuuta 2012
Mansikkajuustokakku
Jostain lehdestä muinoin repäisty juustokakun ohje. Ei liivatetta eikä uunia kuulosti hieman epäilyttävältä. Mutta turhaan olen epäröinyt, tämä oli hyvää!
Mansikkajuustokakku
(ohje Ø n. 20 cm vuoalle)
pohja:
150 g digestive-keksejä
75 g voita
täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
mansikoita siivuina tai pieninä lohkoina
kiille:
3 dl mansikkamehua
2 dl hyytelösokeria
Murenna keksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimen avulla. Sekoita sulatettu voi keksimurujen joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele taikinaseos ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle sekä parin sentin korkeudelta reunoille.
Mausta tuorejuusto sokereilla. Sokeria saa olla juustokerroksessa vain vähän, sillä kiilteestä tulee makeaa. Levitä juusto murutaikinapohjalle ja peitä juuston pinta mansikoilla. Laita kakku jääkaappiin odottamaan kiilteen valmistusta.
Kiehauta mansikkamehu ja lisää hyytelösokeri mehuun koko ajan sekoittaen. Anna mehun kiehahtaa uudelleen. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä sen verran, että se alkaa kiinteytyä. Levitä kiille mansikkaviipaleiden päälle. Laita kakku takaisin jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Mansikkajuustokakku
(ohje Ø n. 20 cm vuoalle)
pohja:
150 g digestive-keksejä
75 g voita
täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
mansikoita siivuina tai pieninä lohkoina
kiille:
3 dl mansikkamehua
2 dl hyytelösokeria
Murenna keksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimen avulla. Sekoita sulatettu voi keksimurujen joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele taikinaseos ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle sekä parin sentin korkeudelta reunoille.
Mausta tuorejuusto sokereilla. Sokeria saa olla juustokerroksessa vain vähän, sillä kiilteestä tulee makeaa. Levitä juusto murutaikinapohjalle ja peitä juuston pinta mansikoilla. Laita kakku jääkaappiin odottamaan kiilteen valmistusta.
Kiehauta mansikkamehu ja lisää hyytelösokeri mehuun koko ajan sekoittaen. Anna mehun kiehahtaa uudelleen. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä sen verran, että se alkaa kiinteytyä. Levitä kiille mansikkaviipaleiden päälle. Laita kakku takaisin jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Tunnisteet:
digestive-keksi,
hyytelösokeri,
mansikka,
tuorejuusto maustamaton,
voi
maanantai 9. tammikuuta 2012
Punavihreä perunasalaatti
Elisa Johanssonin ja Katariina Korkeaojan Maku-lehdestä löytynyt perunasalaattiohje tuli testattua. Hyvää oli, joten onneksi tein tämän enkä ensin suunnittelemaani perinteistä perunasalaattia. Ihana, raikkaan pirteä uusi tuttavuus.
Punavihreä perunasalaatti
3 punasipulia
1 dl punaviinietikkaa
3 dl rypsiöljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1,5 kg perunoita
0,5 dl kapriksia
50 g rucolaa
Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Siirrä viipaleet rasiaan ja kaada päälle punaviinietikka sekä öljy. Mausta seos sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua seuraavaan päivään jääkaapissa, sekoita välillä muutaman kerran.
Pese perunat ja keitä kypsiksi, jäähdytä. Kuori perunat tarvittaessa ja leikkaa kuutioiksi. Valuta kaprikset ja hienonna ne kevyesti. Lisää perunoiden joukkoon.
Nostele marinoituneet punasipulit perunoiden sekaan. Kaada noin kolmasosa marinointiliemestä kastikkeeksi perunasalaattiin (loput voi käyttää salaattikastikkeena tai marinointiin). Tarkista perunasalaatin maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Sekoita rucolanlehdet joukkoon.
Punavihreä perunasalaatti
3 punasipulia
1 dl punaviinietikkaa
3 dl rypsiöljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1,5 kg perunoita
0,5 dl kapriksia
50 g rucolaa
Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Siirrä viipaleet rasiaan ja kaada päälle punaviinietikka sekä öljy. Mausta seos sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua seuraavaan päivään jääkaapissa, sekoita välillä muutaman kerran.
Pese perunat ja keitä kypsiksi, jäähdytä. Kuori perunat tarvittaessa ja leikkaa kuutioiksi. Valuta kaprikset ja hienonna ne kevyesti. Lisää perunoiden joukkoon.
Nostele marinoituneet punasipulit perunoiden sekaan. Kaada noin kolmasosa marinointiliemestä kastikkeeksi perunasalaattiin (loput voi käyttää salaattikastikkeena tai marinointiin). Tarkista perunasalaatin maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Sekoita rucolanlehdet joukkoon.
Tunnisteet:
hitaat (yli 8 h),
kapris,
peruna,
punasipuli,
punaviinietikka,
rucola,
öljy
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)