Pakastimessa löytynyt omenasose päätyi bostonkakkuun, josta tuli yllättäen "terveysversio". Joku unohti tarkistaa jauhotilanteen ennen kuin alkoi hommiin ja niinpä suurin osa jauhoista oli täysjyvävehnäjauhoja. Ei se onneksi pahemmin haitannut. Hyvää oli näinkin, vaikkei ihan täysin oikealta maistunutkaan.
Ohjeesta tulee halkaisijaltaan noin 24 sentin kokoiseen vuokaan sopiva taikinatanko (7-9 taikinapötkylää).
Omenainen bostonkakku
pullataikina:
2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 muna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
0,5 rkl kardemummaa
7,5 dl jauhoja
0,75 dl öljyä
3 dl omenasosetta
0,75 dl hillosokeria
(kanelia)
Lämmitä maito noin 42 asteiseksi. Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, suola, sokeri, kardemumma ja munat maitoon. Lisää loput jauhot vähitellen sekä öljy alustamisen loppupuolella. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
Sekoita omenasose ja hillosokeri. Keitä noin 10 minuuttia. Mausta halutessasi kanelilla.
Kauli taikina levyksi. Levitä omenahillo levylle ja kääri rullaksi. Leikkaa rulla noin 5-6 cm:n pötköiksi ja nosta pötköt väljästi pystyyn voideltuun irtopohjavuokaan. Anna kohota liinan alla noin tunnin ajan.
Voitele kohonnut kakku munalla ja ripottele raesokeria pinnalle
175°C n. 30 min.
Irrota kakku vuoasta lämpimänä ja jäähdytä liinan alla.
Nam! Näyttääpä hyvältä :)
VastaaPoistaKiitos! Hyvältä se myös maistui :-)
PoistaNäyttää todella hyvältä. Pitää tehdä itsekin.
VastaaPoistaKiitos! Tee ihmeessä, suosittelen.
Poista