Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Raparperikeitto



Juotava raparperikeitto on kuulunut isännän kesään jo kauan ennen kuin tapasimme. Itse olen ollut enemmän kiisseli-ihmisiä, joten keitoksesta on tahtonut tulla aina hieman liian paksua miehen makuun. Tällä ohjeella onnistuin.

Raparperikeitto

400 g raparperipaloja
1 l vettä
1 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja + n. 1 dl vettä

Pilko huuhdellut (ja tarvittaessa kuoritut) raparperit paloiksi ja laita kattilaan. Lisää vesi sekä sokeri ja keitä, kunnes raparperi pehmenee ja hajoaa juotavaksi. Vispilän avulla voi nopeuttaa hajoamisprosessia.

Sekoita perunajauhot pieneen määrään vettä ja kaada seos tasaisena nauhana raparperikeittoon samalla koko ajan vispilällä sekoittaen. Kuumenna kunnes keitto pulpahtaa. Älä keitä.

Kaada kannuun, jäähdytä ja siirrä jääkaappiin. Tarjoile kylmänä.


tiistai 4. kesäkuuta 2013

Hedelmäinen waldorfinsalaatti



Raikas ja hedelmäinen alkupalasalaatti. Maku vain parani, kun sai tekeytyä jääkaapissa riittävän pitkään, joten voi tehdä jo edellisenä päivänä.

Hedelmäinen waldorfinsalaatti

5-6 lehtisellerin vartta
2 omenaa
1 tlk (227 g) ananasrenkaita tai - paloja
1,5 dl siemenettömiä viinirypäleitä halkaistuina
70 g saksanpähkinöitä

kastike:
1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
2 tl sinappia
suolaa
mustapippuria

tarjolle:
salaatinlehtiä
viinirypäleitä
saksanpähkinöitä

Huuhdo lehtisellerin varret ja leikkaaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi omenat. Valuta ananasrenkaat ja paloittele ne. Halkaise viinirypäleet (poista siemenet, mikäli niitä on). Rouhi pähkinät, säästä muutama koristeeksi.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään.

Säästä muutama pähkinä ja viinirypäle koristeeksi, laita loput salaattiaineet kulhoon. Kaada kastike päälle ja sekoita kevyesti. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

Levitä salaatinlehtiä tarjoiluvadille ja nosta salaatti päälle. Koristele pähkinöillä ja viinirypäleillä.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...